Planerade inga kullar för tillfället.
Vid intresse av valp, ring 0325-330 38, alternativt maila tina@chicabeams.com

 Lite om kenneln och vad kan ni förvänta er av mig och vad jag förväntar mig av er som valpköpare.

Kenneln hade sin första valpkull 2004. Själva uppfödningen sker i hemmiljö och eftersom jag är hemma om dagarna har jag mycket tid och omsorg att ge valparna, något jag anser vara väldigt viktigt. Valparna föds i vardagsrummet men när de är ett par veckor får de flytta in i valprummet som ligger i anslutning till köket.
Vid leverans har valparna blivit klippta ett par gånger och var och en kommer ges tid för sig själv så att omställningen inte blir så stor när de ska flytta.
När valparna är tillräckligt gamla kommer de att tas ut dagligen olika lång stund beroende på årstid/väderlek.

  • Kenneln förljer SKKs grundregler.

  • Vid leverans är valparna registrerade i Svenska Kennelklubben, id-märkta med mikrochip, veterinärbesiktade, vaccinerade och avmaskade. Vid leverans medföljer mat som valpen är van att äta hos oss, matlista, fäll som luktar mamma och syskon, halsband, koppel, leksak, klipp & skötselråd, samt tips och råd på vägen.

  • Målet med uppfödningen är att föda upp rastypiska, sunda och framförallt trevliga Lagotto.

  • Eftersom jag sätter sundheten och mentalitet i första rum höftledsröntgar jag mina avelshundar och endast de med A eller B höfter går i avel. Jag ögonlyser också mina hundar där ögonintyget aldrig är äldre än 1 år vid parningstillfället och ingen kombination kan ge valpar sjuka i Benign Familjär Juvenil Epilelpsi (BFJE) eller Storage Disease (SD).

  • Tikar som går i avel hos mig måste vara friska men också glada, sociala och lättillgängliga och jag ställer samma krav på hanar jag väljer att para med.

  • Varje kombination har en uträknad inavelsgrad som gärna inte ska överstiga 2,5 %.

  • Bor ni nära mig och kan komma hit för klippning ställer jag upp och klipper er hund. Bor ni längre bort tipsar jag er om andra som kan klippa lagotto och också om aktuella klippkurser.

  • Alla valpar följs upp och jag önskar valpköpare som ställer upp och höftledsröntgar sin hund efter 1 års ålder och som tack för hjälpen återbetalar jag en del av köpesumman så snart som resultatet är officiellt.

  • Jag önskar god kontakt med mina valpköpare och skickar man en bild då och då blir jag extra glad :)

  • Jag säljer inte valp till familjer där det finns konstaterad allergi mot hund.

 

 


Ett litet axplock av valpar från tidigare kullar.


Fler foton på valpar vi fött upp kan ni se här.

Kristina Forsell
Håkanhult, Norrhult 2
512 64 HOLSLJUNGA
Tel: 0325-330 38
E-post: tina@chicabeams.com

Tillbaka