Här kommer ni kunna läsa lite om "Asta" och se en del kort som jag tagit samt en del kort från hennes ägare.
Astas syskon kan ni se kort på här (min E-kull).
Astas utställningsresultat hittar ni här.
"Asta" 8 veckor

HD: A
Ägare: Familjen Dahlberg

Hejsan!

Jag heter Asta, men kallas oftast för Asta-pasta.
Jag älskar att busa med andra hundar, men helst vill jag känna dem först. Hundar som skäller tycker jag INTE om.
Det roligaste jag vet är att jaga alla smådjur som virvlar runt på gatan. Matte bara skrattar och säger att det är löv, men jag vet ju att de lever, de springer ju fortare än jag!
Annars är det ingen i familjen som springer fortare än jag, kan jag skryta med. Mattias försöker allt ibland, men jag tar honom alltid på upploppet. Matte gillar att springa ikapp ibland med, särskilt när vi ska över en bäck som jag inte får bada i. Då sätter hon mig och säger Klara, färdiga, gå, och så springer vi.Men varför ska jag vänta tills hon säger gå, när man kan springa redan på klara?
Spåret som vi går varje dag går genom en kohage. Där finns det massor av mumsiga ko och hästmockor. Det är inte lika kul att stöta på en flock kor, då håller jag mig tätt intill matte för säkerhets skull.
Vi går i skolan också, matte, Mattias och jag. Där finns det många roliga hundkompisar att busa med, och jag har lärt mig vad fot, hit, ligg, snurra, zickzack och ta den betyder. Det är kul att träna hemma också.Så fort någon tar fram klickern vet jag att det vankas godis och då blir jag hur snäll och lydig som helst. Sen får husse för sig att ropa hit ibland när vi är ute och går också, men då har jag ingen ANING om vad han vill!
Min bästa kompis på gatan heter Tessie, hon är en basset. Sen bor Alice mittemot, hon är en golden som har MASSOR av bollar, faktum är att hennes bollar smakar mycket bättre än mina. Min "storasyster" heter Queen Ellen, men kallas bara för Queenie. Hon tycker att jag är sååå pinsam och jobbig för det mesta, men när hon själv är på bus och springhumör då är det alltid jag som får ställa upp! Queenie bor hos mormor där jag är dagbarn. Ibland är jag hos farmor oxå på landet,. Där finns det katter. Jag har inte riktigt förstått mig på katter, för jag har aldrig vågat hälsa på dem, och de springer iväg när jag kommer för nära. Som om jag vore farlig!
Mitt nya favoritställe är kökssoffan, där kan jag ligga och spana in vad familjen gör. Annars ligger jag gärna i solstolen på verandan och bara njuter i solen...

 

Lite foto på Asta som jag fått av hennes ägare.
De nyaste är överst på sidan.


Ella söker efter leverpastej vid sitt "godisletarträd"


Leverpastej är gott


Asta myspyser i soffan :)


Asta på höstpromenad


Asta tar sig ett dopp


Asta badar med lillmatte


Här hjälper Asta till när matte ska gräva i landet


Är jag klar för en utställning nu....?


Asta och Queenie

Korten nedan är tagna när Asta fortfarande bodde kvar på kenneln


"Asta" 8 veckorAsta drygt 5 veckorAsta 14 dgr

Kristina Forsell
Håkanhult, Norrhult
512 64 HOLSLJUNGA
Tel: 0325-330 38
E-post: tina@chicabeams.com

Tillbaka