Här kommer ni kunna läsa lite om "Milou" och se en del kort som jag tagit samt en del kort som jag förhoppningsvis får från hans ägare så småningom :)
Milous syskon kan ni se kort på här (min F-kull).
Milous utställnings resultat hittar du här.Milou 8 veckor

HD: B

Ägare: Familjen Braneby

En liten hälsning från Milous ägare som utbildar Milou till Tjänstehund. Hälsningen fick jag den 16/4-09.

Hej!

Under påskhelgen åkte hela familjen till Säffle för att träna hund. Vi åkte på fredag morron för att hinna ställa upp husvagnen innan kursen startade, sen var det dags att kolla över området där ”basen” skulle vara och kolla var hundarna skulle placeras.
När hundar och burar var på plats restes tältet som husse och de andra hundförarna skulle sova i under natten. Hundarna skulle sova i sina burar med vind skydd.
Efter lunchen åkte vi ut i skogen för patrullstig och träning med ljud och vind figurant, sen åkte vi tillbaka till basen och grillade lite. När mörkret föll var det dags för en timmes stillasittande bevakning i mörker.
På lördag morron var det dags för spår träning direkt efter frukost. Träningshelgen avslutades med en något sen lunch och genomgång av helgens aktiviteter. Både husse och hund var riktigt trötta efter en så intensiv helg. Matte och barnen var något piggare men vi hade ju sovit något bättre i husvagnen än vad husse gjort i tält.
Bifogar bilder på basen med tält och hundplatser och tre bilder på Milou och en på en av hans schäfer kompisar. Nu ska vi fortsätta träna spår och lydnad och hoppas på att vara redo för certprov i slutet av augusti.

Jag får se om det passar att ställa ut Milou i sommar, funderar på Ransäter i juli. Skulle ha ställt ut honom på en inofficiell utställning i maj men det krockade med en träning i bevakning och det går före.

Hälsningar från familjen Braneby och Milou som fyller två år i morron!

Bilder från lägret.


Baslägret


Milou vid sin sovplats.


En av Milous kompisar.

 

En liten hälsning från Milous nya ägare kom till mig 9/11-08

Hej!
Allt är bra här uppe hos oss. Vi är så nöjda med resultatet på röntgen av
höfter och armbågar. Milou fick B på båda höfterna. Vi har inte gjort MH än,
skulle ha gjort det under hösten på vår lokala Brukshundklubb men tyvärr
brann klubbens förråd ner och en hel del material, till bla en del till MH
banan, förstördes som tur var stod de flesta agility hindren ute på banan så
de klarade sig.
Ska försöka få MH klart under våren. Anders har varit och
gjort inträdesprov till försvarsmaktshund och Milou klarade det så nu är
träningen igång på allvar. Vi har ingen förhoppning om att Milou ska vara
klar för "certning" i vår men kanske om ca 1 år.
Idag har jag och barnen varit ute i skogen med Milou. Han älskar att få
springa lös i skogen, sen brukar barnen gå och gömma sig så han får leta
reda på dem. Milou tycker att det är jättekul. I somras började jag lite
smått med kantarellsök men vi tar det väldigt lugnt för Milou är ivrig och
jag vill inte att han ska trasa sönder kantarellerna med sitt "grävande".

Ha det så bra!
Kramar från oss alla!

 

En liten hälsning från Milous nya ägare kom till mig 22/6-07

Hej,

Nu har jag bott hos min nya flock i nästan en vecka. De är såå bestämda, jag får inte bita på vare sej möbler eller mjuka människor och inte får jag ligga i soffan heller. Jag har verkligen försökt övertyga min nya matte om att det vore bättre om jag fick sova i soffan, jag skulle vara tystare vid läggdags då. Men min nya matte var bestämd trots att hon fick tillbringa två nätter på ett hårt och kallt golv i hallen. Själv sov jag på en mjuk och skön bädd.

Min nya husse och matte tycker att det är viktigt med miljöträning som de kallar det, så jag har fått åka med ner till centrum när matte skulle handla, jag låg och sov i gräset i skuggan tillsammans med resten av flocken och alla tyckte att jag var duktig. Jag har varit med lillhusse på tennisträning också, där fanns det också en skön plats i skuggan att sova på. Det var värre den kvällen husse tyckte att jag skulle med ut till klubben som han kallade det. Där fanns det inte en chans att få sova. Klubben var Sunne brukshundsklubb det. Husse skulle skjuta så matte tog med mej på en promenad så att det inte skulle låta så starkt första gången. Jag hittade en helskön pinne att bita i på vägen, så husse fick skjuta bäst han ville det brydde jag mej inte om. Det fanns många mysiga människor och hundar ute vid klubben, jag fick hälsa på en snäll schäfertik. Det fanns också en liten border collie valp som också han gjorde sitt första träningspass ute på klubben men han fick gå ut på planen och träna. Husse och matte tyckte att det fick räcka med skott första gången och jag höll med, jag somnade direkt jag satte mej i mattes knä när vi åkte hem.

Jag har träffat de flesta av grannarna där vi bor och alla tycker naturligtvis att jag är det sötaste de någonsin har sett, det är väl inte så konstigt tycker jag för jag vet ju att jag är världens sötaste. Mitt emot oss bor en pudel som tycker att jag är kul, kanske för att vi är lika stora och tycker om att leka.

Idag ska jag följa med flocken hem till mattes mamma och äta en bit och i morron ska vi åka till husses föräldrar och hälsa på. Det får räcka med miljöträning för denna helgen har matte sagt.

Matte ville också tala om att registreringspapper har skickats till Jordbruksverket och SKK och att jag nu är försäkrad hos Agria.

Hälsningar från Milou i ett regnigt Sunne

Matte och husse hälsar och önskar er en glad midsommar

 

En ny lägesrapport kom till mig den 7/9-07 :)

Hej Tina,

Tänkte skriva och berätta lite om hur Milou har det.

Här har det hänt saker, Anders har fått ge sej iväg till Moskva på jobb och kommer inte hem förrän i början av november så Milou har fått börja vara hos dagmatte när jag jobbar. Men dagmatte är min mamma och Milou trivs bra där under dagarna, han har redan lyckats lära henne en hel del. Jag har gått ner i tid ännu mer för att hinna med mina barn, både tvåbenta och fyrbenta :)

Jag har ägnat en hel del tid åt miljöträning med Milou och han är med oss i stort sett överallt. Skotträningen på brukshundsklubben har gått jättebra, nu bryr han sej inte ens om att det smäller, han fortsätter bara med det han höll på med innan. Milou är en tuff liten kille som gillar att leka med stora hundar, Pysen och Laban är favoriterna. Pysen är en blandning mellan schäfer och labrador, stor och trygg, inbjuder till lek men blir aldrig ”hårdhänt”. Laban som är en maffig Labrador är likadan.

Jag har börjat träna lite spår med Milou sedan ca en månad tillbaka och han är jätteduktig. De första gångerna valde jag att lägga en av hans favoritleksaker som slutapport men Milou tittade förvånat på den precis som om han undrade vad den gjorde där, sen fortsatte han spåra där jag hade gått ut. Nu lägger jag en tom hushållspappersrulle med godis i som slut så nu har han förstått att spåret och jobbet är över när han hittar den. Har även börjat träna lite uppletande av föremål och han har fattat galoppen även där. När det gäller lydnaden har jag mest jobbat med kontakt och inkallning men ska börja jobba med momenten i lydnadsklass 1 nu, har börjat lite smått med platsliggning, sitt- stanna kvar och fritt följ.

Nu har jag klippt ner honom lite för att han ska se riktigt snygg ut på nästa utställning 22 september på brukshundsklubben i Grums och vi ska träna mer på tandvisningen :)

Ha det gott!

Hälsningar från familjen Braneby och Milou i Sunne


Kort på Milou taget den 13/8-07


Här ligger jag i tvättkorgen :)
(Kortet taget den 27/7-07)


Milou drygt 5 veckorMilou 16 dgr

 

Kristina Forsell
Håkanhult, Norrhult
512 64 HOLSLJUNGA
Tel: 0325-330 38
E-post: tina@chicabeams.com

Tillbaka