Här kommer ni kunna läsa lite om "Figaro" och se en del kort som jag tagit samt en del kort som jag förhoppningsvis får från hans ägare så småningom :)
Figaros syskon kan ni se kort på här (min F-kull).Figaro 8 veckor

HD: C

Ägare: Familjen Karlsson

En liten hälsning från Figaros ägare som jag fick den 19/4-09

Hej!!

Det är länge sedan vi hörde av oss till dig senast, men vi kände att det kunde vara roligt att skicka en hälsningar från Figaro med familj. Det är snart två år sedan vi var och hämtade honom hos dig. Han är en go och glad kompis i familjen som alltid ställer upp, om det så är på lite bus eller en promenad. Vi går mycket och vi har nära ut till naturen. Idag så hittade vi lite snö som var kvar i konstsnöspåret från i vintras. Gissa om det var skönt att få rulla sig och åka kana på rygg i snön. Snön var mindre ren men vad gör det när man äntligen fann lite snö. Duschen nästa för vår lortgris som tålmodigt "njuter" av duschen.

Det är lätt att få igång honom med lite bus men han trivs ochså riktigt bra när han får jobba lite mera dvs med att söka/leta. Vad duktig han är på att leta och finna det mesta som vi gömmer. Han är också mycket snabb på att gräva så fort som det luktar lite extra gott. Trädgården är inte lika intressant som i början som tur är och nu är det mest "goda" tuvor i skogen som blir lite kultiverade.

Vi har gått valp-, grund- och lydnadskurs 1 med Figaro. Mycket har vi och han lärt oss. För Figaro har detta var nyttigt men fortfarande är det svårt att inte bli alldeles uppspelt då vi möter hundar. Figaro vill leka med alla på fyra ben. Får han inte detta så blir det gärna några skall.

Många hälsningar från Figaro med familj

 

 

En liten hälsning från Figaros nya ägare kom till mig 7/8-07

Hej!!

Sänder dig sommarhälsningar från Figaro och hans familjemedlemmar här i Skövde.
Känns som om Figaro har varit med oss ganska länge och kommit in i familjen lätt och bra. Resan hem från Holsljunga gick lugnt och han sov mest hela vägen och vi gjorde bara ett kortare stopp för att sträcka på oss.
Har inte behövt ta fram handduken som vi fick med oss hem. Det verkar som han har funnit sig till ro med oss.
Första kvällen gick han och la sig bredvid Christers säng och där har nu blivit hans sovaplats på natten. Han sover nu hela nätterna utan att vi behöver gå ut. Att åka bil verkar förresten vara rena sömnpillret för honom för han går in och lägger sig och sover i stort sett hela tiden som vi åker
Gillar dock inte då vi gör rent bilrutorna och det luktar spolarvätska, godare dofter finns nog enligt honom.

Han har vuxit mycket på dessa veckor och blir mer och mer en krabat som testar var han har oss.
Vill gärna busa och nafsar gärna då han blir lite uppspelt. Han brukar få en stund med riktigt mycket bus framåt kvällen men då vi går ut en sväng och går lite längre så kommer han till ro. Då han busar eller inte får som han vill så försöker han göra sin röst hörd med att skälla på oss. Vi försöker dock att ignorera honom då och ge honom en ny chans senare.

Vi jobbar på med att han ska bli rumsren men än är vi inte i mål. Går ut med honom regelbundet då han vaknar, har ätit och när han verkar vilja gå ut. Vi har dock svårt att läsa av riktiga signaler när dessa "extra" kortare turer behövs varför det ibland blir små pölar på golvet.

I början av augusti så ska vi börja på valpkurs. Vilket jag tror kan bli bra så att vi kan lära oss små tips.
Han är förresten mycket nyfiken på andra hundar och vill gärna fram och hälsa och titta. Har avmaskat honom, men vi har inte kunnat se att det har påverkat honom något. Allt verkar frid och fröjd.
I torsdags var vi iväg till Tibro och vaccinerade honom. Det var den närmaste djurkliniken som hade öppet så här i semestertider. Efter en tupplur i bilen gick han lugnt och stilla in och fick sin spruta, vilket gick bra. Fick då tips av veterinären om hur vi ska hålla öronen rena vilket Christer har praktiserat idag. Figaro tyckte nog att det var ganska skönt och tog det hela med ro.

Bifogar några bilder på våran lilla nallebjörn som börjar bli riktigt stor.

Många sommarhälsningar från ett regnigt Skövde.

Gunilla med familj

PS Det är inte lätt att ta bra bilder på honom då han är så himla nyfiken på kameran. DS

Kort på Figaro taget av Erica Andersson när han var och klippte sig hemma hos henne sommaren -08.

Figaro drygt 1 år gammal.

Nedan lite foto på Figaro som jag fått av hans ägare.
De nyaste är överst på sidan.


Figaro drygt 5 veckor

Figaro 16 dgr

 

Kristina Forsell
Håkanhult, Norrhult
512 64 HOLSLJUNGA
Tel: 0325-330 38
E-post: tina@chicabeams.com

Tillbaka