"Gizmo"
Här kommer ni kunna läsa lite om Gizmo och se en del kort som jag tagit samt en del kort som jag förhoppningsvis får från hans ägare så småningom.
Gizmos syskon kan ni se här (min G-kull).


Gizmo 7 veckor gammal

HD: A
AD: UA


Ägare: Familjen Johanson, Norberg i Hässelby

Fick en liten hälsning av Gizmos ägare den 12/3-08.

Hej Tina!

Gizmo har funnit sig väl tillrätta här hos oss. Han har aldrig verkat sakna sin gamla flock utan verkar ha accepterat oss utan reservationer. Vilket verkar ganska otroligt - nog borde det kännas lite otryggt att byta hem så där plötsligt.

Idag fyller Gizmo 10 veckor. Han väger 4,5 kg och ser ut att ha vuxit minst en decimeter framförallt på längden. Det där med vuxit får du ta med en nypa salt för vi har inte kommit på hur vi ska göra för att mäta mankhöjden på ett tillförlitligt sätt ännu.

Pälsen ser också ut att ha vuxit, man ser nästan inte ögonen på honom. Pälsen på rumpa och svans verkar ha en annan kvalitet än resten. Den är gråare, strävare och inte lika lockig. Fast nästan all päls verkar vara gråare inne vid rötterna, det ser ut som om han varit till hårfrissan och färgat håret brunt och nu behöver gå dit igen för att bättra på. Jag har lyckats klippa några lockar nedanför öronen där lockarnas krull täppte till örongångarna, men jag har inte vågat klippa i närheten av ögonen än. Han tycker nämligen inte om att bli fasthållen! Igår klippte Anna klorna på honom och det tyckte han inte heller om, men med lite tålamod så gick det. Hon kom åt pulpan på en av klorna, men det verkar ha gjort ondare på henne än på honom, för han är helt oberörd.

Hans största intresse i livet är mat. Vi förstår nu hur det kommer sig att folk får övergödda hundar. Om man inte visste att han just ätit upp en hel portion, så skulle man kunna tro att han inte fått mat på en månad, när man tittar på hans min:-)

Både du och kennelklubbens video säger ju att det valpen gör på eget initiativ inte överanstränger skelett, ligament och senor. Vi hoppas verkligen att ni har rätt, för han far ikring som ett jehu, uppför trappen, nerför trappen (en halvtrapp), ut i trägårn, hopp över stock och sten...det är otroligt hur mycket hans motorik har utvecklats på en dryg vecka.

Med tanke på det som SLRK skrev om att det verkar finnas tendenser till att dyka upp kvarstående rädslor hos rasen, så har vi noga iakttagit hur han reagerar när något är otäckt. Han backar några steg och iakttar det "farliga" lite på håll. Efter en stund går han fram och undersöker. Inte är han harig inte! Fast den gröna bollen med en bjällra i tog det en vecka innan han vågade ge sig på. Det verkar som om han tror att den lever, för han "pratar" med den.


Han kommer ganska bra på inkallning - åtminstone om man springer bort från honom samtidigt som man ropar. Han lyder "sitt" ganska bra - om vi har godis i handen lyder han genast! Han är inte någon retriever utan snarare en trofésamlare. Om vi kastar iväg en leksak eller tappar greppet vid en dragkamp så kommer han inte tillbaka till oss utan lunkar iväg och lägger sig lite avsides och gnager på sin trofé. Några gånger per dag blir han skogstokig och far omkring och biter i allt han ser - mest i mig och mina kläder. Han tycker att han leker, men jag uppskattar det inte lika mycket...

Däremellan är han gosig som en kattunge och med tanke på att han är så söt och dessutom har silkesmjuk päls, så är vi många som vill gosa med honom!

Kort och gott - han är perfekt!
Hälsningar från
Gizmo och familjen Johanson Norberg

Korten nedan har jag fått av hans ägare.


Gizmo 18 mars 2008.

Kristina Forsell
Håkanhult, Norrhult
512 64 HOLSLJUNGA
Tel: 0325-330 38
E-post: tina@chicabeams.com

Tillbaka