På den här sidan kommer ni att få lite information om Qasper och en del foton på honom och hans släktingar.


Qasper 6 veckor

Född: 2011-10-11
HD: B

En liten hälsning som jag fick av Qaspers ägare runt nyår 2011-2012 :-)

Hej Tina!

Tack för ditt mail!

Härligt att höra att ni har haft en fin jul. Qasper var väldigt nöjd och fick en hel del presenter, bl.a. en egen hundhandduk med tassavtryck, lite tuggsaker och en burk till hundgodiset :). Mest gillade han handduken för den var roligast att bita på.

Jag har börjart aktivera Qasper mer genom en godissnurra, alltså en sådan som man kan gömma godis i och så ska han sedan med nosen flytta snurran tills han hittar hålen med godis i. Det tyckte han var jättelätt och roligt och klarade med en gång. Smart vovve! Lagottohundar har ju ett fantastiskt luktsinne, vilket han visade förra veckan då han snokade upp en tappad plånbok ute på en gräsmatta i vårt område! Vi antar att ägaren blev väldigt tacksam sen när han hämtade den hos polisen, men han kunde nog inte ana att det var en liten 10-veckorsvalp han skulle tacka. :)

Jag har även börjat titta på valpkurser, jag har hittat en som hålls på Hisingen där jag bor. Han kommer att vara drygt 3 månader då och kursledarna rekommenderade att valparna var mellan 3-6 månader när de startade. Jag tror att Qasper kommer att tycka att det blir roligt, då får man många nya hundar att lära sig umgås med :).

Vi har fortsatt att bussträna honom och det går väldigt bra. Han sitter lugnt i knät och blir varken stressad eller illamående. Tur för oss som åker så mycket kollektivt. Han är annars väldigt social med nya människor och vill gärna hoppa och gosa, men det har ändå gått bra på bussen.

Ha ett riktigt fint nyår så hörs vi nästa år!

Hälsningar
Karl-Otto och Qasper

 

Tillbaka