På den här sidan hittar ni lite information och en del foton på "Master".


Master 1 år (kopia av sin pappa vid 1 års åldern :)

Född: 2014-03-16
HD: C
ED: UA (0)

Ägare:
Familjen Lipschütz

Bilderna nedan är tagna när Master bodde kvar på kenneln.


Master 6 veckor, på heldagstur med husbilen till en skogsglänta i vår närhet.


Master 5 veckor


Master 5 veckor


Master 5 veckor


Bilderna och brev som jag fått av Masters ägare.

En liten hälsning som jag fick av Masters ägare 2015-03-11 :)

Hej Tina!

Andreas Lipschütz i Stenungsund här!

X-kullen närmar sej ettårsdagen nu! Mindre än en vecka kvar!

Master X-presso har blivit en stor, kraftig ung herre som älskar pinnar, just som sin far om jag inte minns fel..
Allt löper på bra, vi har satsat på att få till en bra vardagslydnad under vintern efter sommarens valpkurs och höstens fortsättningskurs.
Han är lyhörd, arbetsvillig och älskar att få följa med på allt som familjen tar sej för. Går nästan alltid lös och det funkar bra för det mesta..

Nu inför sommaren har vi köpt en båt och på den tror jag han kommer stortrivas, problemet kanske blir att få honom att stanna kvar ombord bara, för vattentokig är han!

Jag har nu bokat höftledsröntgen för honom, det blir den 7 april. Är det bara höfter som behöver röntgas, inte armbågarna?

Han lider tyvärr av en mystisk lätt hälta på höger bakben. Han kan plötsligt ha så ont att han lägger sej ner, för att 5 minuter senare springa med full fart igen.. Den har kommit och gått med 2-3 veckors mellanrum under några månaders tid. Aldrig ont när man klämmer, böjer eller trycker på leder eller muskler i benet.. Han var helt symptomfri under ca 2 månader fram till någon månad sen då den kommit tillbaka och oftare. Bokat ortopedbesök på Blå Stjärnan nu 1 april så får vi se vad de säger..

Vi hoppas naturligtvis inte att det är något allvarligt samt att höfterna är ok på honom då vi ser fram emot att få börja träna agility och att han ska få följa med mej ut i skogen när jag cyklar.

Vänliga hälsningar från Andreas, Angela, Alva och Master

 


Ännu en liten hälsning från Masters ägare 2015-03-11 :)

Hej Tina!

Hoppas allt är väl med dej, familjen och alla hundarna!

Tänkte uppdatera dej om hur det har gått för Master X-presso angående hans höfter mm. Jag har väntat med att höra av mej tills SKK:s utlåtande kom hem.

Vi var iväg på ortopedbesöket som vi hade bokat och veterinären misstänkte på det jag berättade att problemet sitter i höger bakhöft. Han kände så mycket han kunde på Master (som förövrigt är en väldigt trygg, snäll och stabil hund i sådana här situationer) men kunde inte se några problem och då beslutades det om röntgen för att se om det gav något.
Vi passade på att ta bilder till SKK på både höfter och armbågar. Dessa bilder visade dock inte heller något onormalt och veterinären tog då och undersökte Master lite mer grundligt medan han var sederad för röntgen.
Han kunde då framkalla en knäppning i höftleden på honom som inte är normal. Så, något händer i höftleden emellanåt som framkallar smärtan. Veterinären bedömde det dock inte som allvarligt på något sätt, rekommenderade sjukgymnastik för att stärka muskulaturen och att det skulle gå bort på sikt. Inga restriktioner i hans träning/aktiviterer framöver vilket var skönt.
De trodde att det berodde på "trauma tidigt som valp"
Försäkringsbolaget betalade ersättning med restriktioner på intyg på valpbesiktningen som jag inte hade med mej. Har inte kollat på det heller men vad jag kommer ihåg var väl det ua?

När de sa trauma i barndomen så drog jag mej till minnes en situation som uppstod när vi hade haft honom någon vecka eller två. Han trasslade in sej i linan han hade på sej när vi var ute i skogen och när vi fick upp honom från diket, under trädet där han satt fast så var han halt på det benet.. När det gick över efter första gången tog det ett bra tag igen innan det återkom så jag gjorde inte kopplingen då..

Nåja, han har oftast inga besvär av det, vi har ju köpt ny båt i år och planerar att låta honom simma riktigt mycket och bygga muskler så får vi se hur det går..

Jag har glömt att mäta höjden på honom.. Återkommer med det..

Såå, till SKK. Blev lite smått chockad då jag fick resultatet av deras bedömning. Höfter grad C..
Saken är den att veterinären på Blå Stjärnan uttalade sej om hans höfter eftersom han naturligtvis visste att jag var intresserad av agility osv. Han sa "du kommer inte behöva oroa dej för hans höfter angående artros mm, de ser jättefina ut" I min värld betyder det A höfter, men vi talar nog inte samma språk..

Vi har dock beslutat oss för att köra vidare på det spår vi tänkt oss, agility och cykel i skogen. Dock blir det lugnt på båda fronter i år. Startar upp båda verksamheterna men tar det i lugn takt så han får muskla på sej lite till. Blir det problem så får vi avbryta och göra något annat..

Använd gärna de bilder du får från oss till en sida för X-kullen och Master. Jag skickar lite fler när jag uppdaterar dej om hur hög han är.

Ha det nu så gott framöver och hoppas ni får en fin sommar i husbilen!

MVH //Andreas

 

 

 
 


Kristina Forsell
Håkanhult, Norrhult 2
512 64 HOLSLJUNGA
Tel: 0325-330 38
E-post: tina@chicabeams.com

Tillbaka